Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Zaštitnik pacijentovih prava

Pacijent koji smatra da mu je uskraćeno pravo na zdravstvenu zaštitu, pacijent koji nije zadovoljan pruženom zdravstvenom uslugom, odnosno postupkom zdravstvenog ili drugog radnika Doma zdravlja Žabalj, može podneti prigovor Savetniku za zaštitu prava pacijenata.

Zakon o pravima pacijenata („Sl. Glasnik RS“ br. 45/13 i 25/19) stupio je na snagu 30.05.2013. godine, a primenjuje se od 01.12.2013. godine.

Stupanjem na snagu Zakona o pravima pacijenata prestaju da važe odredbe Zakona o zdravstvenoj zaštiti („Sl. Glasnik RS“ br.107/05) koje se odnose na Zaštitnika pacijentovih prava u zdravstvenim ustanovama.

Donošenjem novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti („Sl. Glasnik RS“ br. 25/19) prestali su da važe stav 2. i 3. člana 38. Zakona o pravima pacijenata koji je propisivao da zaštitu prava osiguranog lica obezbeđuje i organizacija zdravstvenog osiguranja kod koje je to lice zdravstveno osigurano.

Zaštitu prava pacijenata po Zakonu o pravima pacijenata obezbeđuje jedinica lokalne samouprave, određivanjem lica koje obavlja poslove Savetnika za zaštitu prava pacijenata – Savetnik pacijenata.

U jedinici lokalne samouprave u Opštini Žabalj zaštitu prava pacijenata pruža Savetnik pacijenata:

Ime i prezime: LJILJANA UZELAC, dipl. pravnik
Adresa: Žabalj, Nikole Tesle br. 45, prijemna kancelarija 4 (šalter sala)
Radno vreme: radnim danom od 08-12 časova
Telefon: 021/210-22-89
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

  Preuzmite brošuru "Imate pravo"

  Preuzmite brošuru "Prigovor"