Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Motor za poliranje

Zubna tehnika dobila novi polir motor. Aparat služi za poliranje proteza namenjenih za decu i odrasle pacijente.

Nagrađene zaslužne žene opštine Žabalj

Turistička organizacija Opštine Žabalj prošle godine ustanovila je nagradu za najuspešnije žene u opštini Žabalj, a priznanja su po drugi put dodeljena ženama iz ove lokalne zajednice, koje svojim zalaganjem to zaslužuju. Plakete su, pored ostalih, dobile i zaposlene u Domu zdravlja Žabalj: dr Jelica Duvnjak, dr Miroslava Anušić i dr Marija Bodić, koja je bila dobitnica ove plakete i proše godine.

Prošle godine, nagradu „Latica uspeha za ženu 2023“ dobila je dr Sona Popov-Bavarčić, pedijatar Doma zdravlja Žabalj.

Opširnije: Nagrađene zaslužne žene opštine Žabalj

Besplatni preventivni pregledi u DZ Žabalj

Preventivni pregledi u opštini Žabalj bili su organizovani u nedelju, 10. marta, kao i u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Građani su tog dana mogli da urade kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.
Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

U nedelju 3. marta, u Domu zdravlja Žabalj obavljani su preventivni pregledi štitaste žlezde, i to ultrazvučni pregled, kao i određivanje nivoa hormona štitaste žlezde (TSH, FT4, antitereoglobulinska antitela). Pregledi su organizovani za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde.